Dikur emigrante, tani shqiptarja këshilltare e lartë në Kryeministrinë e Britanisë

Dikur emigrante, tani shqiptarja këshilltare e lartë në Kryeministrinë e Britanisë

44
0

Historia prekëse e vajzës shqiptare Sindi Selamani, e cila së bashku me familjen emigroi në Angli ku përjetoi shumë gjera dhe gjeti vështirësi në adaptim. Ajo ishte vetëm 7-vjeçare kur i duhej te largohej nga Vlora, i duhej te linte lojërat e fëmijërisë. Mbase kurrë nuk do ta kishte besuar se një ditë “emigrantja shqiptare” do të arrinte që të punonte në Kryeministri. Do të arrinte të ishte ajo qe përgatit fjalimet e ministrave britanike. Sot është këshilltare ligjore në Home Office, duke shërbyer edhe si ambasadore e shkëlqyer e vlerave shqiptare me ëndrrën se një ditë do të kthehet atje, ku u nis nga Vlora, nga Shqipëria për të kontribuar ne mëmëdhe. Ndiqni historinë e Sindi Selmanit në “Udhëtimi im” nga Petrit Kuçana