Zbulimi i pabesueshëm për femrat pa burra dhe fëmijë

Zbulimi i pabesueshëm për femrat pa burra dhe fëmijë

373
0

Kush janë femrat më të lumtura? Do befasoheni, por janë ato që nuk kanë as burra dhe as fëmijë. Është kjo ajo që thotë një studim anglez lidhur me sjelljen njerëzore, i drejtuar nga Paul Dolan, profesor iLondon School of Economics.

Kjo gjë vlen për femrat, ndërsa meshkujt jetojnë më mirë kur kanë një partnere në krahë.

Kjo pasi studimi zbuloi se meshkujt që jetojnë me bashkëshorten, kanë një stil jete më të shëndetshëm.

Ndërsa femrat pa fëmijë dhe të pamartuara, rezultojnë më të lumturat e shoqërisë, “Marrin më pak rreziqe, fitojnë më shumë në punë dhe jetojnë më gjatë”.

Po ashtu Dolan thotë se femrat e pamartuar dhe pa fëmijë, rezultojnë me shëndet më të mirë dhe më të kënaqura me jetën e tyre, shkruan noa.al.

Kjo pasi shpesh familja, martesa dhe fëmijët i pengojnë femrat që të ecin në karrierë, duke i bërë të ndihen të palumtura.