Veprat e shkrimtareve gra janë shitur më së shumti në 2017

Veprat e shkrimtareve gra janë shitur më së shumti në 2017

459
0

Viti 2017 ishte shumë i suksesshëm për shkrimtaret në Britaninë e Madhe. Sipas analizës së tregut librar, kategoria e fiksionit dominohet nga gratë pasi në Top 10 gjendet vetëm një burrë, njofton Klan Kosova. Vendin e parë e zë Margaret Atwood, e cila u bë novelistja e vitit 2017 edhe për shkak të ekranizimit të suksesshëm veprës së saj The Handmaid’s Tale  (Rrëfenja e shërbëtores). Elena Ferrante u gjend në vendin e pestë, Zadie Smith në të tetin, kurse Arundhati Roy në të dhjetin. Shkrimtari i vetëm burrë në këtë listë është Haruki Murakami, në vendin e gjashtë. Lista e plotë me numrin e ekzemplarëve të shitur dhe përfitimet financiare

 

  1. Margaret Atwood

 

Ekzemplarët e shitur: 394,459  copë

 

Shuma: 3,142,895 euro

 

 

 

  1. Sarah Perry

 

Ekzemplarët e shitur: 221,699  copë

 

Shuma: 1,837,785 euro

 

 

 

  1. Helen Dunmore

 

Ekzemplarët e shitur: 145,825  copë

 

Shuma: 1,275,829 euro

 

 

 

  1. Naomi Alderman

 

Ekzemplarët e shitur: 154,930  copë

 

Shuma: 1,222,437 euro

 

 

 

  1. Elena Ferrante

 

Ekzemplarët e shitur: 104,557  copë

 

Shuma: 1,184,874 euro

 

 

 

  1. Haruki Murakami

 

Ekzemplarët e shitur: 110,397  copë

 

Shuma: 1,165,113 euro

 

 

 

  1. Ali Smith

 

Ekzemplarët e shitur: 113,456  copë

 

Shuma: 1,165,039 euro

 

 

 

  1. Zadie Smith

 

Ekzemplarët e shitur: 135,544  copë

 

Shuma: 1,150,045 euro

 

 

 

  1. Maggie O’Farrell

 

Ekzemplarët e shitur: 139,854  copë

 

Shuma: 1,098,451 euro

 

 

 

  1. Arundhati Roy

 

Ekzemplarët e shitur: 72,999  copë

 

Shuma: 1,073,061 euro