UEFA zyrtarizon gjithçka: Britania e Madhe organizatore e Euro2028, Italia dhe Turqia...

UEFA zyrtarizon gjithçka: Britania e Madhe organizatore e Euro2028, Italia dhe Turqia presin Euro2032

187
0

Tani është gjithçka zyrtare: UEFA i ka dhënë Kampionatin Evropian 2032 Italisë dhe Turqisë. Ekzekutivi i Konfederatës Evropiane, në Nyon, në fakt votoi “pro” për kandidaturën e përbashkët. Caktimi i Romës dhe Stambollit ishte dukur i sigurt që nga zgjedhja e dy vendeve, tre muaj më parë, për t’u paraqitur së bashku, si kandidatura e vetme për edicionin që do të zhvillohet pas nëntë vitesh. Kampionati Evropian 2028 i është dhënë Anglisë, Skocisë, Uellsit, Irlandës së Veriut dhe Irlandës, gjithashtu në këtë rast kandidatë unikë. Ndërsa siç dihet, Gjermania është pritëse e Euro2024.