Të zhdukurit gjatë luftës, presidentja kroate mesazh të qartë: Nuk do ta...

Të zhdukurit gjatë luftës, presidentja kroate mesazh të qartë: Nuk do ta vizitoj Serbinë derisa të zgjidhet çështja

449
0

Presidenti serb Aleksander Vucic dhe presidentja kroate, Kolinda Grabar Kitaroviç

Presidentja kroate, Kolinda Grabar Kitaroviç ka deklaruar se përderisa çështja e të zhdukurve gjatë luftës në ish-Jugosllavi nuk zbardhet, atëherë ajo nuk do të vizitojë Serbinë.

 

Kitaroviç ka theksuar se gjatë vizitës së Vuçiç në Zagreb ajo ia kishte bërë të qartë se derisa çështja e të zhdukurve nuk ishte adresuar seriozisht atëherë nuk kishin çfarë të diskutonin.

 

‘Disa procese zhvillohen pas dyerve të mbyllura. Unë kam qenë shumë e qartë kur erdhi për vizitë  Vuçiç, në Zagreb për derisa çështja e të zhdukurve nuk ishte adresuar seriozisht, nuk kishim çfarë të diskutonim’, ka thënë Kitaroviç.