Të këndojë sa të dojë/ Gjykata shpall të pafajshëm gjelin, zbuloni shtetin

Të këndojë sa të dojë/ Gjykata shpall të pafajshëm gjelin, zbuloni shtetin

529
0

Një gjykatë në Francë ka marrë vendim që gjeli Maurice mund të vazhdojë të këndojë, duke hedhur poshtë ankesën e komisionit, i cili akuzoi pronaren e tij për shkak të zhurmës.

Pronarja e Maurice, Korin Feso, mund të mbajë gjelin në ishullin e vogël Oleron të Francës.

Kohë më parë gjeli Maurice ishte bërë kryelajm nëpër media, ku ishte ngritur çështja nëse mund të këndojë çdo mëngjes në ishullin Oleron.

Pronarja e që jeton në ishullin Oleron prej 35 vjetësh, kishte thënë se ajo është detyruar ta mbyllë brenda shpendin e saj gjatë natës dhe të mbulojë strehën e tij me kartonë, në mënyrë që të bllokojë dritën dhe ai të mos këndojë, por nuk ka pasur sukses.