Studimi: Kush tradhton më shumë, burrat apo gratë?

Studimi: Kush tradhton më shumë, burrat apo gratë?

408
0

Edhe pse shpesh debatohet për atë se kush tradhton më shumë, mashkulli apo femra, na duhet patjetër t’ju themi që gjërat janë pak a shumë të barabarta, mirëpo është çështja se a mashtrojnë për shkaqe të njëjta.

Madje, 50 për qind e femrave të martuara dhe 60 për qind e meshkujve të martuar në ndonjë moment të jetës kanë pasur aferë dashurore, janë rezultatet e hulumtimit të revistës “The Journal of Couple and Relationship Therapy”.

Ekspertët për lidhje ndërmjet çifteve kanë provuar të sqarojnë se cili është shkaku që femrat vendosin të tradhtojnë.

Duke pasur parasysh që situata e secilit është e veçantë, e kishin të vështirë që të zgjidhnin një shkak të vetëm për ç’arsye femrat tradhtojnë.

Derisa disa besojnë që meshkujt tradhtojnë vetëm për shkak të nevojave fizike, ndërkaq femrat tradhtojnë për shkak të nevojave emocionale, në realitet, gjërat janë shumë më të komplikuara.

Ekspertët thonë që meshkujt duhet të mbajnë në mend një gjë, që femrat në vend të parë janë femra, pastaj janë bashkëshorte dhe nëna.

Nëse mashkulli fillon të mos i kushtojë kujdes dhe nuk tregon afsh ndaj bashkëshortes së vet, nuk do të duhej të befasohej nëse ajo ato i kërkon te dikush tjetër.