STUDIMI/ Fruti që ul tensionin e lartë dhe zvogëlon rrezikun e sulmit...

STUDIMI/ Fruti që ul tensionin e lartë dhe zvogëlon rrezikun e sulmit në zemër, por është edhe hidratues i mirë

358
0

Të qëndruarit të hidratuar gjatë verës, me tempraturat e larta dhe diellin përvëlues është thelbësore gjatë stinës së verës. Për shumë njerëz, shalqiri është një frut i preferuar gjatë verës, por edhe përfitimet shëndetësore janë të mëdha.

Përveç shuarjes së etjes, shalqiri i kuq, me lëng dhe i ftohtë është një balsam i vërtetë për trupin, veçanërisht gjatë nxehtësisë së verës. Ai jep energji dhe etikë pune, dhe gjithashtu rekomandohet në dietë të njerëzit obezë, pasi ul presionin e gjakut dhe zvogëlon rrezikun e sulmit në zemër.

Një studim i fundit i kryer në Florida tregoi se shalqiri ul presionin e lartë të gjakut tek njerëzit obezë dhe se mund të zvogëlojë rrezikun e sulmit në zemër gjatë motit të ftohtë.

Më shumë njerëz vdesin nga sulmi në zemër në kushte të ftohta, sepse trupi është më i ekspozuar ndaj stresit gjatë kohës kur përpiqet që të mbajë nxehtësinë, dhe kjo dërgon në rritjen e presionit të gjakut.

Kjo e detyron zemrën të punojë më shumë, që do të thotë se njerëzit përballen me një rrezik më të lartë të sulmit në zemër.

“Presioni mbi aortën dhe zemrën zvogëlohet pasi keni konsumuar ekstrakte shalqini”, përfunduan ekspertët të cilët zhvilluan një studim në 13 persona që kishin probleme me presionin e gjakut për më shumë se 12 javë.