Studim: Vitamina C në doza të larta shkatërron tërësisht kancerin

Studim: Vitamina C në doza të larta shkatërron tërësisht kancerin

798
0

Kanceri është një sëmundje e cila po paraqitet çdo herë e më shumë ndërsa të prekurit nga kjo sëmundje po marrin terapi të ndryshme.

 

Efektet e vitaminës C kundër kancerit kanë qenë të njohura edhe më parë. Por studimet e kohëve të fundit vërtetuan se kjo vitaminë mund të përdoret gjerësisht në të gjitha llojet e kancerit. Hulumtimet shkencore të mëparshme dhe të fundit kanë konfirmuar se vitamina C ka efekt shkatërrues ndaj qelizave të kancerit.

 

Vitamina C prej kohësh është përdorur si një terapi alternative për kancerin. Në vitet 1970, kimisti Linus Pauling raportoi se vitamina C e dhënë në mënyrë intravenoze ishte një metodë efektive në trajtimin dhe shkatërrimin e kancerit.

 

Për ta bërë vitaminën C me të vërtetë vrasëse të tumoreve nuk duhet ta hash, por ta injektosh në formë intravenoze, të injektosh doza të larta të vitaminës C nga 10 gram tek shkallët e lehta të kancerit deri në 200 gram në ditë tek shkallët e rënda të kancerit. Por shtrohet pyetja si vepron vitamina C në shkatërrimin e qelizave të kancerit. Në doza të normale ( 1 deri 2 gram) vitamina C ka veprim antioksidant dhe në rritjen e imunitetit, në doza mesatare 2 deri 9 gram përveç efektit antioksidant dhe rritjes së imunitetit i shtohet edhe efekti ”superantibiotik” dhe ”superantiviral”. Ndërsa në doza të larta 10 gram deri 200 gram i shtohet edhe efekti antikancerogjen. Pra në doza 10 deri 200 gram në qeliza të kancerit shkakton efektin prooksidant duke krijuar peroksid të hidrogjenit i cili nxit procesin e njohur të quajtur vdekje e programuar qelizore. Pra në doza të larta bëhet toksike për qelizat e kancerit duke indukuar shkatërrimin e tërësishëm të tyre ndërsa qelizat normale nuk i dëmton për shkak se qelizat normale kanë enzimën e quajtur katalazë e cila e shpërbën peroksidin e hidrogjenit enzimë e cila mungon ose është në doza të papërfillshme te qelizat e kancerit që e pamundëson mbrojtjen e tyre ndaj efektit toksik të peroksidit të hidrogjenit.

Linus Pauling u vlerësua me Çmimin Nobel të kimisë në vitin 1954 për zbulimet e tij rreth vitaminës C i cili është publikuar nga “Proccedings of the National Academy of Sciences (PNAS) me firmën e Mark Levine i Institutit Ndërkombëtar të Shëndetit (NIH) i cili me zbulimin e tij e  konfirmon se vitamina C e shkatërron tërësisht kancerin.

 

Ju mund të thoni se injektimi i dozave të larta të vitaminës C e rrit aciditetin ose shkakton acidozë metabolike por përkundrazi pasiqë vitamina C konsiderohet si një acid i dobët dhe ushqimet e pasura me vitaminë C, si frutat e agrumeve, konsiderohen si ushqime alkaline, pasi organizmi jonë i djeg acidet, duke lënë një produkt alkalik.

 

Vitamina C është e lirë, natyrale, jotoksike dhe mund të përdoret nga çdo njeri si armë potenciale për luftimin e kancerit”, thotë Dr. Michael P. Lisanti, profesor i universitetit.

Shkencëtarët në Universitetin e Kansasit thonë se kur merret me injeksion intravenoz vitamina C në doza të larta absorbohet në trup dhe mund t’i vras qelizat e kancerit pa dëmtuar qelizat normale.

 

Kërkuesit injektuan vitaminë C në qelizat e kancerit në 452 pacientë të ndryshëm me kancere të ndryshëm. Ata zbuluan se qelizat kancerogjene qenë shumë të ndjeshme ndaj trajtimit me vitaminë C ndërsa qelizat normale nuk dëmtoheshin. Poashtu ata vërejtën se tek 312 pacientë që në javën e parë kanceri u zhduk plotësisht ndërsa tek pjesa tjetër e mbetur kanceri filloi një ngadalësim të hatashëm dhe përmirësim të gjendjes klinike të shumicës së pacientëve të cilët më pas poashtu u shëruan plotësisht nga kanceri.

 

Përdorimi intravenoz i vitaminës bën që sëmundjet tumorale të luftohen me kosto shumë të ulët, pa qenë nevoja e përdorimit të kimikateve të cilat manifestojnë edhe efekte anësore.Por një pengesë e madhe është që kompanitë farmaceutike nuk ka gjasa të investojnë para për testime në shkallë të gjerë, për shkak se ata nuk mund të patentojnë produktet natyrore.Këto zbulime kanë futur në dilemë të madhe kompanitë farmaceutike që shesin barna kimioterapeutike për trajtimin e tumoreve. Askujt nuk i intereson që të vijojë kërkimet lidhur me vitaminën C e cila zhvleftëson preparatet me të cilat këto kompani arrijnë fitime të mëdha.