Simptomat e heshtura të diabetit që nuk duhet injoruar

Simptomat e heshtura të diabetit që nuk duhet injoruar

372
0

Dita Botërore e Diabetit është një tjetër mundësi për të kujtuar simptomat që tregojnë se niveli juaj i sheqerit në gjak mund të jetë shumë i lartë.

Ka simptoma të shumta që mund të tregojnë sheqer të ngritur në gjak, dhe ju mund të lexoni më poshtë cilat janë shenjat e heshtura të kësaj sëmundje.

Urinoni shpesh. Nëse jeni diabet, trupi ka tendencë të zbërthejë ushqimin në sheqerna, kjo është arsyeja pse ka gjak të tepërt në rrjedhën e gjakut, dhe përpiqet ta heqë qafe atë përmes urinës. Nëse urinoni më shumë se pesë herë gjatë natës dhe për këtë arsye nuk mund të flini, kontrolloni për një problem në traktin urinar ose diçka tjetër.

Ju jeni vazhdimisht të etur. Ekspertët paralajmërojnë se në këtë situatë, njerëzit shpesh bëjnë gabimin kur përpiqen të shuajnë etjen e tyre me lëngje ose pije të tjera me sheqer, gjë që përkeqëson më tej problemin.

Humbni peshë papritmas dhe nuk jeni në dietë. Ekzistojnë dy mënyra për të humbur peshë në diabet: kaloritë humbasin përmes urinës dhe jo të gjitha kaloritë nga sheqeri thithen në ushqim. Ndjeni uri të shoqëruar me të dridhura. Kur keni sheqer të lartë në gjak, trupi ka vështirësi të rregullojë glukozën. Nëse keni ngrënë diçka me shumë karbohidrate, trupi juaj do të bjerë një dozë më të lartë të insulinës, duke bërë që niveli juaj i glukozës të bjerë ndjeshëm. Atëherë zakonisht ka një dridhje dhe një ndjenjë të urisë.

Jeni vazhdimisht të lodhur. Lodhje e pafund, do të thotë ajo që zgjat për disa ditë rresht, gjë e cila mund të tregojë se nuk prodhohet energji nga ushqimi që hani. Trupi juaj nuk merr “karburant” dhe kjo është arsyeja pse ju ndjeheni keq.