Si duket sot Tili i filmit “Shoku ynë Tili”

Si duket sot Tili i filmit “Shoku ynë Tili”

2265
0

Filmat shqiptar janë pasuria e paçmuar që kemi. Janë perla dhe secili prej tyre është në zemrat tona. Batutat, ngjarjet dhe sidomos aktorët janë rrënjosur thellë në mendjen e gjithsecilit. “Shoku ynë Tili” është një ndër flmat shqiptar më argëtues. Vështirë të ekzistojë ndonjë shqiptar që nuk e ka parë filmin, e që nuk i kujtohet protagonisti i tij dhe profesionalizmi, që e karakterizonte. Tili, i quajtur në realitet Arben Latifi do të mbetet një nga ikonat e kinematografisë shqiptare, pavarësisht se fatkeqësisht nuk vazhdoi më tej. Nga viti 1981 që është xhiruar filmi dhe deri sot kanë kaluar plot 35 vjet. Tili nuk është më i vogël.

Ja si duket sot ai: