Shqiptarët nuk lejohen të votojnë për ligjin e ri në Zvicër

Shqiptarët nuk lejohen të votojnë për ligjin e ri në Zvicër

510
0

Sot në Zvicër qytetarët votojnë në referendumin për ligjin e ri të kontrollit të armëve.

 

Duke i parë sulmet terroriste në Paris dhe Bruksel gjatë viteve 2015, Bashkimi Evropian po dëshiron të forcoj ligjet për kontrollin e armëve.

 

Nëse shteti zviceran refuzon të ndryshoj ligjin, atëherë do të largohet nga Zona Shengen.

 

Në referendumin e sotëm mund të votojnë të gjithë qytetarët mbi moshën 18 vjeçare.

 

 

Ndërsa qytetarët e huaj si serb, boshnjak, kosovar, maqedonas, turq, shqiptar, nga Sri Lanka dhe turq nuk mund të votojnë.