Shfaqet një peshk gjigant 2.5 ton, nuk ishte fotografuar prej 10 vitesh!...

Shfaqet një peshk gjigant 2.5 ton, nuk ishte fotografuar prej 10 vitesh! (FOTO)

542
0

Një peshk gjigant është fotografuar në bregun e detit të Australisë së Jugut duke habitur të gjithë ekspertët e kafshëve nënujore.

Sipas ekspertëve, ky peshk është një specie e rrallë që ka jetuar me shumë se 2000 vite në tokë dhe mendohej se ishte zhdukur 10 vitet e fundit pasi nuk ishte fotografuar nga askush.

Peshku quhet ‘peshku i diellit’, ka lartësi prej 4 metra dhe peshon deri në 2.5 tonë (sa një makinë). Ai nuk është i rrezikshëm ndaj njerëzve sipas ekspërteve dhe ushqehët me plankton.

Pas kësaj ngjarje zoologët kanë pohuar se do nisin një studim të ri në Australinë e Jugut për të gjetur dhe peshq  të tjerë të këtij lloji.