Sekreti i pathënë i “Titanik”-ut, ja çfarë zbulon regjisori James Cameron

Sekreti i pathënë i “Titanik”-ut, ja çfarë zbulon regjisori James Cameron

176
0

Filmi “Titanik” i James Cameron është filmi më i shtrenjtë i realizuar ndonjëherë. Regjisori zbuloi vendimin e thjeshtë që mori gjatë xhirimeve të skenave të filmit. Ai tha se:

Ne punësuam vetëm aktorë shtatshkurtër, në mënyrë që seti i skenave të dukej më i madh. Kushdo që ishte mbi 1.72 centimetra, ne nuk e morëm në film dhe kursyem kështu gati një million dollarë.

Projekti ishte i bujshëm edhe për buxhetin e tij të madh, në atë kohë raportohej të ketë qenë vlera prej 200 milionë dollarë, duke e bërë atë filmin më të shtrenjtë të realizuar ndonjëherë në ato vite.

Shkalla e gjithçkaje ishte përtej gjithçkaje që mund të imagjinonim për sa i përket përvojës sonë të mëparshme. Pjesa më e madhe e Titanikut u bë me sete skenografie gjigante. Në atë kohë, menduam se nuk do të nxirrnim fitimet e kostos.

 

Filmi “Titanik” është një nga filmat më të shitur në histori dhe filmi i parë që kapi vlerën e 1 miliard dollarëve. James Cameron krijoi vite më vonë edhe filmin fantastiko-shkencor, Avatar; një film me efektet vizuale më të realizuara më parë.