Sekretet që sekrecionet vaginale po mundohen t’ju tregojnë; bëni kujdes kur shihni...

Sekretet që sekrecionet vaginale po mundohen t’ju tregojnë; bëni kujdes kur shihni këto shenja

869
0

Ndonjëherë shumë sekrecione janë normale, por herë të tjera mund t’ju tregojnë diçka më tepër rreth trupit tuaj dhe asaj që po kaloni në ato momente. Ja si ti kuptoni këto ndryshimi:

Jeni në stres: “Stresi mund të ndryshojë sasinë e mukozës së prodhuar në gjëndrat tuaja”, thotë Charles Ascher-Walsh, drejtor i gjinekologjisë dhe urogynekologjisë në Icahn School of Medicine në Mount Sinai në New York City. Stresi mund të sjellë këto ndryshime sepse mund të ndryshojë hormonet tuaja dhe të largojë ciklin tuaj.

Keni probleme me tiroidet: Mungesa e sekrecioneve është një tregues i besueshëm se keni një problem të tiroides. Nëse vëreni thatësi në kombinim me simptoma të tjera si p.sh kapsllëku, humbjen e flokëve, lodhjen dhe humor jo të mirë, vizitoni mjekut tuaj.

“Tharja vaginale është një nga shenjat që lidhen me fillimin e menopauzës,” thotë Dr. Gaither. Dhe ndërsa mosha mesatare e menopauzës është 51 vjeç, ajo mund të fillojë të ndodhë kudo nga 40 deri në 60 vjeç, thotë Dr. Ascher-Walsh. Nëse po i afroheni asaj moshe, sigurohuni që të jeni të interesuar për simptomat e prëmenopauzës.

Mund të keni një infeksion: Duke marrë parasysh që deri në 75 % do të kalojnë një infeksion gjatë jetës së tyre duhet të dini dhe të dalloni shenjat e para të tij. Do të vini re se shkarkimi juaj vaginal ka një pamje të trashë, të bardhë, dhe shoqërohet me kruajtje, thotë Dr Gaither.