Sa javë pas lindjes duhet të prisni para se të kryeni marrëdhëie...

Sa javë pas lindjes duhet të prisni para se të kryeni marrëdhëie seksuale; Disa këshilla thelbësore nga gjinekologët

372
0
Mos harroni se një marrëdhënie intime, nënkupton shumë më tepër se vetëm seks, veçanërisht kur po përshtateni me jetën e re. Nëse nuk ndiheni joshëse apo keni frikë se mos keni dhimbje, ndajeni këtë shqetësim me partnerin. Deri kur të ndiheni të gatshme, mund ta konsumoni intimitetin në mënyra të tjera. Shumica e çifteve janë gati ta fillojnë marrëdhënien seksuale 6 muaj pas lindjes së foshnjës. Kur të jeni gati për marrëdhënie seksuale, merreni ngadalë. Për shkak të ndryshimeve hormonale, vagina mund të jetë e thatë dhe e ndjeshme, veçanërisht nëse gruaja e ushqen foshnjën me gji. Filloni me përkëdhelje, puthje apo masazh dhe rriteni intensitetin e stimulimit në mënyrë graduale. Nëse tharja e vaginës përbën problem, përdorni një xhel lubrifikues. Provoni pozicione të ndryshme, që të largoni shtypjen nga zonat ku ndieni dhimbje dhe të keni kontroll mbi penetrimin. Tregojini partnerit kur ndiheni mirë dhe kur jo. Nëse vazhdoni të keni dhimbje gjatë seksit, konsultohuni me mjekun. Në zonën vaginale mund të përdorni krem me përmbajtje estrogjeni, por ky i fundit mund të pakësojë sasinë e qumështit. Konsultohuni me mjekun për avantazhet dhe disavantazhet që mund të ketë përdorimi i këtij kremi.

/Living/