Reforma zgjedhore, kreu i OSBE-së: Parlamenti legjitimi, mund të votohet

Reforma zgjedhore, kreu i OSBE-së: Parlamenti legjitimi, mund të votohet

382
0

“Reforma zgjedhore mund të votohet nga paralamenti i cili është legjitim” kështu u shpreh ambasadori i OSBE-se në Shqipëria Bochard gjatë një takimi me kreun e KQZ-së Klement Zguri dhe kryeprokuroren Arta Marku.

Lidhur me zgjedhjet lokale, nëse mund të zhvillohen apo jo pa opozitën, Bochard u shpreh se nuk dihet nëse do të marrin pjesë në zgjedhje apo jo, por i inkurajon që të marrin pjesë.

Gjatë takimit të përbashkët u nënshkrua një memorandum bashkëpunimi mes KQZ dhe Prokurorisë ku i jepet prioritet hetimit të çështjeve që kanë të bëjnë me cenimin e zgjedhjeve.

Në memorandum ndër të tjera theksohet se kush cënon zgjedhjet do të hetohet më përparësi

“Hetim dhe ndjekje penale me përparësi dhe eficencë të të gjitha veprave penale që prekin zgjedhjet e lira dhe sistemin demokratik të zgjedhjeve si dhe cdo vepër tjetër penale e cila dëmton procesin zgjedhor” nënvizohet në dokument.