Reforma në drejtësi, Rama flet për ‘peshqit e mëdhenj’: Çfarë lloj peshe...

Reforma në drejtësi, Rama flet për ‘peshqit e mëdhenj’: Çfarë lloj peshe kanë pasur ata mbi shpatullat e vendit

452
0

Duke folur për reformën në Drejtësi e cila ka qenë një nga kushtet për hapjen e negociatave të Shqipërisë me BE, kryeministri Edi Rama foli edhe për ‘peshqit e mëdhenj’. ‘Kujt është mësuar të flasë dhe recitojë përmendësh edhe në hapësira të ndryshme demokratike të vendeve të BE për peshq të mëdhenj, i duhet dhënë një përgjigje shumë e thjeshtë, çfarë lloj peshqish janë ata që sot janë përjashtuar nga sistemi i Drejtësisë? Janë të vegjël? Ç ‘peshq kanë pasur ata mbi shpatullat e këtij vendi dhe sa e kanë penguar këtë vend të bëjë një luftë me krimin dhe korrupsionin në proceset hetimore apo gjyqësore? Dhe përgjigja është shumë e qartë, e kanë penguar jashtëzakonisht shumë duke vënë precedentë të rrezikshme që janë kthyer në normë e duke e kthyer pandëshkueshmërinë në normë. Mbi 60 gjyqtarë e prokurorë të përjashtuar nga sistemi, që do të thotë se një peshë e madhe është hequr dhe një lehtësim i madh i është bërë procesit të funksionimit të institucioneve të pavarura të drejtësisë’, u shpreh Rama. Gjatë fjales së tij, Rama tha se Shqipëria i ka plotësuar të gjitha detyrat për të çelur negociatat për anëtarësim.