Rama publikon foton e avionit të kompanisë Air Albania, pritet të nisë...

Rama publikon foton e avionit të kompanisë Air Albania, pritet të nisë fluturimet së shpejti

417
0

Kryeministri Edi Rama me anë të një fotoje ka treguar një avion të firmës Air Albania, që pritet të nis fluturimet së shpejti. Rama nuk ka treguar detaj më shumë rreth nisjes së fluturimeve. Me vendimin numër 309 datë 16 maj 2018 firmosur nga kryeministri Edi Rama është krijuar “Air Albania” e cila ka si aksionerë Albcontrol SHa, MDN Investment dhe Turkish Airlines. Aksionerët janë tre kompanitë e sipërcituara ndërsa Albcontrol në këtë ortakëri do të përfaqësojë interesat shtetërore. Albcontrol dhe MDN Investment sipas vendimit të qeverisë do të kenë mazhorancën e aksioneve prej jo më pak se 51% të tyre ndërsa pjesa takuese prej 49% i kalon Turkish Airlines.