Pse ju duhet të shmangni këtë fryt për të ulur nivelin e...

Pse ju duhet të shmangni këtë fryt për të ulur nivelin e sheqerit në gjak

460
0

Simptomat e diabetit të tipit 2 mund të reduktohen duke njdekur një dietë të shëndetshme dhe të balancuar. Kësisoj, ekziston një lloj fruti i cili duhet shmangur, me qëllim që të ulni nivelet e sheqerit të gjakut. Simptomat e këtij lloji të diabetit përfshijnë humbje të shpejtë peshe, etje ekstreme dhe turbullira në shikime. Sipas dietistëve të regjistruar, konsumimi i shumtë i ananasit mund të çojë në nivele të larta të sheqerit në gjak për pacientët me diabet. Kjo, për shkak se fruti ka një indeks të lartë glicemisë (GI) – që do të thotë trupi futet në sheqerna tepër shpejt. Pacientët me diabet që rregullisht hanë fruta ekzotik duhet të shmangin këtë ushqim, me qëllim që të hahen më se gjysma e një filxhani (64g) në ditë. Nëse jeni i shqetësuar për diabetin e tipit 2, atëherë kontaktoni menjëherë mjekun tuaj.