Pse gatuajmë më shumë në dimër? Studimi i ri zbulon

Pse gatuajmë më shumë në dimër? Studimi i ri zbulon

81
0

Duket se stina kur kalojmë më shumë kohë në shtëpi na frymëzon për të eksperimentuar gatimin.

Një studim i ri me 2,000 të rritur zbuloi se njerëzit priren të kalojnë më shumë kohë në kuzhinë duke gatuar gjatë dimrit dhe veçanërisht midis dhjetorit dhe shkurtit. Studimi, i cili përdori pjesëmarrës që janë mësuar të gatuajnë në shtëpi, zbuloi se këta njerëz shpenzonin mesatarisht 30% më shumë kohë duke gatuar në dimër sesa në verë.

Më konkretisht, është vlerësuar se gjatë kësaj periudhe kohore pritet të shpenzojnë mesatarisht 72 orë në përgatitjen e vakteve, krahasuar me 55 orë gjatë muajve të verës. I njëjti sondazh zbuloi gjithashtu se 40% shpenzojnë më shumë kohë duke gatuar në muajt më të ftohtë se në çdo kohë tjetër të vitit në përgjithësi.

Në këtë periudhë të vitit, ka një oreks të shtuar për eksperimente në kuzhinë, prandaj, u zbulua se 39% përdorin më shumë pajisje se kurrë më parë në përpjekjet e tyre kulinare. Furra u votua si pajisja më e mirë e dimrit (43%) , me fryerjen buxhetore me ajër ( 27%) që ndjek preferencat e kuzhinierëve të shtëpisë.

 

Arsyet e mundshme që shpjegojnë këtë tendencë për të gatuar më shumë në dimër janë, sipas studiuesve, dëshira për pjata më të shijshme dhe ngushëlluese (65%), dëshira e njerëzve për të marrë një ndjenjë rehatie dhe ngrohtësie nga ushqimi në shtëpi (42%). por edhe fakti që kuzhina priret të jetë dhoma më e ngrohtë në shtëpi në këtë periudhë të vitit (32%).