Përfitimet shëndetësore që vijnë nga uji mineral

Përfitimet shëndetësore që vijnë nga uji mineral

252
0

Uji mineral është një alternativë e rëndësishme për lehtësimin e etjes dhe freskimin e trupit tuaj gjatë ditëve të nxehta të verës, por gjithashtu duhet të dini se edhe ka shumë përfitime shëndetësore. Dietologia Şengül Sangu Talak theksoi disa pika që duhet të merren në konsideratë në konsumin e ujit mineral.

“Meqenëse ujii mineral përmban një nivel të lartë kripe, ai duhet të konsumohet në sasi të kufizuar nga pacientët me hipertension, sëmundje të veshkave dhe gratë shtatzëna. sipas gjendjes së personit. Personat e shëndetshëm nuk duhet të konsumojnë më shumë se dy gota ujë mineral në ditë,” thotë Talak.

Forcon kockat– Konsumimi i rregullt i ujit mineral përmirëson shëndetin e kockave dhe ndihmon në parandalimin e sëmundjeve të tilla si ulja e densitetit të kockave( një çrregullim metabolik i kockave) pas menopauzës tek gratë. Gjithashtu forcon muskujt.

Ul kolesterolin-Studimet shkencore zbulojnë se uji mineral ul kolesterolin e keq për shkak të përmbajtjes së tij të magnezit dhe kaliumit.

Ndihmon në aparatin tretës tretjen- Uji mineral ndihmon tretjen duke rritur sekretimin e amilazës nga pankreasi me përmbajtjen e tij të sulfatit.

Lëkurë më e bukur– Uji mineral, me përmbajtjen e tij të pasur minerale, gjithashtu kontribuon ndjeshëm në ruajtjen e shëndetit të lëkurës. Ajo hidraton lëkurën dhe vonon rrudhat.

Është i mirë për reumatizëm– Uji mineral ndihmon në uljen e inflamacionit në lidhje me reumatizmin dhe artritin.

Mbron veshkat -Elektrolitet e bikarbonatit, klorurit, kaliumit dhe natriumit që uji mineral përmban parandalojnë dehidratimin dhe sigurojnë thithjen e ujit. Studimet kanë treguar gjithashtu se zvogëlon përqendrimin e oksalatit të kalciumit dhe ul rrezikun e gurëve në veshka.

Parandalon dhimbjet e muskujve- Uji mineral, i cili siguron përfitime të rëndësishme kundër humbjes së lëngjeve dhe elektroliteve gjatë dhe pas stërvitjes veçanërisht në atletikë, ndihmon në mirëmbajtjen e performancës duke parandaluar ngërçet e muskujve pasi uji mineral përmban magnez.

Lufton tensionin e lartë- Uji mineral kontribuon në rregullimin e presionit të lartë të gjakut falë përmbajtjes së tij të pasur të magnezit. Një studim ka treguar që një pacient me hipertensionit që konsumon një gotë ujë mineral në ditë arrin një presion të normalizuar të gjakut.

Uji mineral rrit ndjeshmërinë e hormonit të insulinës dhe kontribuon në balancimin e sheqerit në gjak falë përmbajtjes së tij të magnezit.