Pamje të veçanta, si ishte dita e parë e shkollës në vitet...

Pamje të veçanta, si ishte dita e parë e shkollës në vitet e komunizmit

400
0

 

 

 

Dalin pamje të rralla nga arkivat qendrore shtetërore të filmit, për hapjen e shkollave fillore në komunizëm.

Fëmijët të shoqëruar nga prindërit dhe me lule natyrale në duar vrapojnë për në shkollë të lumtur.

Ndryshe nga tani ku shumë pak fëmijë i respektojnë rregullat, në atë kohë çdo nxënës ishte i veshur me përparësen e zezë me jakë të bardhë që recitojnë vargje të gëzuar dhe mësuesja që i shpjegon se si duhet t’i bëjnë detyrat.

1 shtatori, hapja e shkollave fillore në Shqipërinë Socialiste

Posted by Shqiperia në Vitet e Socialismit on Sunday, September 1, 2019