Një hap tjetër i NASA-s në kërkimin e jetëve jashtëtoksore

Një hap tjetër i NASA-s në kërkimin e jetëve jashtëtoksore

560
0

 

NASA ka nxjerrë një delta të lashtë të lumenjve si vend të uljes për makinën rover të Marsit 2020 pa pilot, për të kërkuar për dëshmi të jetës jashtëtokësore në planetin e kuq. Edhe pse fqinji i Tokës tani ka temperaturë të ftohtë dhe ka thatësi, vendi i uljes, Liqeni Krater, dikur ishte i mbushur me një liqen të thellë 1.600 metra (500 metra). Rezervuari, i cili u hap në një rrjet lumenjsh, supozonte jetë mikroskopike rreth 3.5 deri 3.9 miliardë vjet më parë. NASA njoftoi në një deklaratë se planifikon të nisë një rover prej 2.5 miliardë dollarësh për të kërkuar shenja të kësaj jete dhe të zbulojë se mund të na mësojë më shumë rreth mënyrës se si jeta ka evoluar në Tokë. Rover-i prej 2.5 miliardë dollarësh është planifikuar të nisë në korrik të vitit 2020 dhe do të arrijë në shkurt të vitit 2021.