Ndryshime në Kodin Penal të Maqedonisë së Veriut, kush sulmon gazetarët, kameramanët...

Ndryshime në Kodin Penal të Maqedonisë së Veriut, kush sulmon gazetarët, kameramanët apo fotoreporterët dënohet deri në 3 vite burg

532
0
Israeli soldiers detain a Palestinian cameraman, Bilal Tamimi, during clashes between Israeli security forces and Palestinian demonstrators at a weekly protest in the West Bank village of Nabi Saleh, near Ramallah November 11, 2011. REUTERS/Mohamad Torokman (WEST BANK – Tags: POLITICS CIVIL UNREST)

Ndryshimet e reja në Kodin Penal të Maqedonisë së Veriut do të sjellë ashpërsim të dënimeve ndaj autorëve që sulmojnë gazetarët, kameramanët apo fotoreporterët.

Ministri i Drejtësisë njoftoi se me ndryshimet e reja ata që do të sulmojnë gazetarët mund të dënohen me gjobë deri në 3 vite burg.

Nga ana tjetër do të ketë ulje gjobash për shpifjet nga media. Ndryshimet do të miratohen në shtator dhe prej atëhere sulmet ndaj punonjësve mediatikë do të trajtohen si sulme ndaj zyrtarëve të shtetit.