Mposhtni thartirën në lukth duke ndjekur këto këshilla

Mposhtni thartirën në lukth duke ndjekur këto këshilla

575
0

Urthi (thartira e stomakut) mund të luftohet edhe pa mjete mjekësore, duke ndjekur dietën e duhur dhe duke qëndruar larg ushqimit dhe pijeve që ofrojnë rrezik të shtimit të gjendjes shëndetësore.

Kjo gjendje është simptoma më e zakonshme e refluksit të stomakut, e cila përbëhet nga një ridalje e substancave në stomakun tonë, që ndodh brenda ezofagut, transmeton lajmi.net.

 

Shkaqet e jashtme të refluksit mund të ndryshojnë, duke filluar nga marrja e barnave të caktuara në sëmundje të caktuara, kalimi në mbipeshë, stresi, e deri tek pirja e duhanit.

 

Gjithsesi, përveç ndërprerjes së konsumit të disa produkteve ushqimore, ju duhet edhe të merrni disa prej tyre për parandalimin e urthit.

 

Drithërat janë të rekomanduara për mëngjes, ndërsa frutat dhe perimet duhet të jenë thelbi i dietës, duke zënë vend përreth pjatës së ushqimeve të drekës dhe darkës.

 

Nga ana tjetër, ekstraktet ose lëngjet mund të ofrojnë një ndihmesë të madhe. Gjithashtu, gjatë ditës duhet të pini të paktën një deri në një e gjysmë litra ujë.

 

Kufizoni ose shmangni konsumimin e peshqve të yndyrshëm si salmoni, butak dhe molusqet krejtësisht. Është e lehtë të nxisësh djegien e urthit me ushqime të tilla, si dhe me pije të gazuara, kafe dhe çaj.