Mos e hiqni lëkurën e pulës – doktorët thonë se është e...

Mos e hiqni lëkurën e pulës – doktorët thonë se është e mirë për shëndetin

329
0

Me siguri se shumë persona ju ka thënë se sa e dëmshme për shëndetin është lëkura e pulës.

Jo vetëm se ndikon që të shtoni peshë, por me siguri ju kanë thënë se edhe i rritë nivelet e kolesterolit, shtypjes së lartë të gjakut dhe kontribuon në sëmundjet e zemrës.

Megjithatë, studimet e fundit kanë treguar se ky rekomandim është i gabuar.

Nuk keni nevojë ta largoni lëkurën e pulës para se ta gatuani dhe ta hani.

Ekspertët shëndetësorë nga universiteti i Harvardit kanë konfirmuar se ngrënia e lëkurës së pulës, e posaçërisht në sasi të moderuar, nuk do të shkaktojë probleme shëndetësore.

Veç kësaj, lëkura e pulës të cilën njerëzit e kanë shmangur për dekada të tëra, ka shumë përfitime shëndetësore.

Është e mirë për zemrën

Kjo ndoshta është befasia më e madhe rreth lëkurës së pulës. Ajo përmban yndyrë të pangopur, lloj i yndyrës që është e mirë për shëndetin sepse yndyrat e pangopura e ulin shtypjen e gjakut dhe nivelet e kolesterolit të keq, ndërkohë që i rregullojnë hormonet.

Kaloritë nuk janë edhe aq të larta…

340 gramë pulë me lëkurë ka vetëm 50 kalori më shumë sesa pula pa lëkurë e së njëjtës madhësi.