Mekanikët zbuluan 10 gjëra që nuk duhet t’i bëni kurrë në makinën...

Mekanikët zbuluan 10 gjëra që nuk duhet t’i bëni kurrë në makinën tuaj

1069
0

Ndërsa makinat moderne kanë shumë karakteristika të sigurisë dhe një kompjuter i cili kontrollon nëse gjithçka funksionon normalisht, duke përfshirë bllokimin e komandave kontradiktore dhe paralajmërimin e shoferit rreth problemeve të mundshme, është ende një ide e mirë për të shmangur disa gjëra.Ne kemi përzgjedhur disa gjëra që nuk duhet të bëni me makinën tuaj.

Mos e shypni butonin e fikjes ndërsa jeni duke ecur

Nëse ju ndodh ta shtypni aksidentalisht ndërsa jeni duke ecur me shpejtësi të arsyeshme, asgjë e keqe nuk do të ndodhë. Makina moderne kanë shumë karakteristika të sigurisë për të parandaluar këto gjëra. Gjithsesi, thjesht mos e bëni.

Mos përzgjidhni “indietro” gjatë ngasjes së makinës

Një tjetër gjë që duhet të shmangni është “indietro” gjatë ngasjes. Megjithëse sistemi kompjuterik në makinën tuaj duhet ta injorojë komandën “e kundërt” dhe asgjë nuk do të ndodhë, thjesht nuk është një ide e mirë.

Mos zgjidhni “parko” gjatë ngasjes së makinës

Mos e provoni. Kompjuteri në makinën tuaj do ta bllokojë këtë komandë për arsye sigurie, por dhënia e urdhrave kontradiktorë mund të dëmtojë makinën tuaj.

Mos bashkëngjitni shumë çelësa me atë të ndezjes

Shumë çelësa mund të jenë shumë të rëndë dhe pesha mund të dëmtojë njohjen e ndezjes me kalimin e kohës. Ndajini ato: mbani vetëm disa çelësa në unazën kryesore të makinës.

Ndryshoni vajin

Ndiqni specifikimet e prodhuesit për të ditur se sa shpesh duhet të ndryshoni vajin – është aty për një arsye. Kjo vlen veçanërisht për makina të reja. Disa prodhues përdorin vaj shumë të hollë kur makinat largohen nga fabrika, dhe ky vaj DUHET të ndryshohet pas rreth 1.000 km.

Mos e tejmbushni motorin

Motorri vjen gjithmonë me një tregues niveli i cili tregon se cila është “pika e duhur”. Plotësojeni atë deri në këtë nivel dhe mos e mbushni deri në majë si një shishe pasi kjo do të shkaktojë dështim katastrofik dhe tym që çlirohet nga të gjitha anët e makinës.

Mos prisni derisa rezervuari i karburantit të zbrazet

Edhe benzina më e pastër ka disa grimca të vogla në të dhe graviteti e mban atë në pjesën e poshtme të rezervuarit të benzinës. Nëse i jepni shpejt makinës, kjo mbetje mbetet në motor.

Në përgjithësi, është një praktikë e mirë për ta furnizuar makinën kur ajo shpenzon rreth një të katërtën e rezervuarit.

Gjithashtu, meqë këto janë pompa të lagura, ato punojnë më mirë kur serboratori është plot.

Mos i injoroni shenjat paralajmëruese

Jo të gjitha shenjat paralajmëruese janë të njëjta për të gjitha makinat, por në përgjithësi ato janë të koduara me ngjyra.

Një shenjë e gjelbër (ose nganjëherë blu) është një tregues që një sistem i veçantë është aktivizuar. Një simbol i verdhë normalisht tregon se diçka ka nevojë për shërbim ose të kontrollohet. E kuqja tregon një lloj çështje serioze dhe ju duhet të ndaleni sa më shpejt që të jetë e mundur, sepse makina mund të jetë e pasigurt për të vazhduar për ta ngarë.

Në përgjithësi, nëse ndizet një dritë paralajmëruese në pult, mos e injoroni dhe thërrisni një mekanik sa më shpejt të jetë e mundur.

Gomat – kontrolloni presionin

Një praktikë tjetër e mirë: kontrolloni herë pas here presionin e gomave. T’i jepni makinës me goma të shfyra është shumë e pasigurt. Plus kështu azo konsumohen shumë më shpejt.

Gomat – bëni konvergjencën

Nëse ju ndodh që të goditni një bordurë apo diçka të fortë duhet ta dërgoni makinën tek një mekanik dhe t’i kërkoni të kontrollojë konvergjencën dhe rënien vertikale.

Nëse gomat janë divergjente, atëherë ju nuk keni kontroll të mirë të automjetit tuaj. Më mirë është ta rregulloni këtë problem.

Nëse mendoni se nuk kemi përmendur diçka të rëndësishme, ju lutemi shkruani në lidhje me të në komentet e mëposhtme.

Gjithashtu, ndani këto me miqtë tuaj kështu që ne të gjithë të ngasim makinën në mënyrë të sigurtë.