“Maqedonia braktis Taksën Progresive,po shkollëpaku ynë dështak a do të reflektojë???”

“Maqedonia braktis Taksën Progresive,po shkollëpaku ynë dështak a do të reflektojë???”

415
0

 

PETRIT VASILI/

Kryeministri Zajev deklaroi heqjen dore nga Taksa Progresive si jo produktive dhe qe nuk dha asnje nga rezultatet e pritshme.

Ministrja e financave e Maqedonise se Veriut Nina Angelovska deklaroi se “per tre vitet qe vijne do te aplikohet taksa e sheshte prej 10%.”.

Shkollepaku yne Edi Rama, qe ulerinte lart e poshte per gjoja sistemin e Taksimit te Ndershem dhe taksen progresive nuk prodhoi asgje tjeter pervecse prodhoi nje shkaterrim ekonomik pa precedent.

Ky shkaterrim ekonomik prodhoi ulje te te ardhurave,anarki shteterore deri edhe mospagim te sigurimeve shoqerore,korrupsion dhe shnderrimin e administrates tatimore ne armike te betuar te biznesit.

Opozita shqiptare e ka bere publik qendrimin e saj se Taksa e Sheshte eshte zgjidhja e vetme.

Shkollepaku deshtoi turpshem me Taksen Progresive, tani eshte koha te ike per te mos shtyre ne greminen ekonomike te gjithe shqiptaret.

Dhe te mos harrojme se ne klasifikimin e Doing Business Maqedonia eshte e 17 ndersa Shqiperia eshte e 82 duhe humbur brenda nje viti 19 vende.