Labirinti i borës në Poloni me madhësinë e 10 fushave të tenisit

Labirinti i borës në Poloni me madhësinë e 10 fushave të tenisit

370
0

Shumë evropianë ndoshta kanë dëgjuar për Zakopane një qytet i vogël në Poloni me 32 kilometra katrorë që shpesh quhet “kryeqyteti dimëror i Polonisë”.

Është një destinacion popullor për sportet dimërore, si dhe për turizmin dhe në thelb është një vendpushim skish.

Por nuk dihet vetëm se Zakopane është ‘shtëpia’ e labirintit më të madh në botë që do ta bënte krenar e vetë, Stanley Kubrick.

Labirinti gjigant është edhe më i madh se 10 fusha tenisi dhe u bashkua duke përdorur mbi 60,000 blloqe akulli.