Ky është shteti që dënon me vdekje marrëdhëniet homoseksuale…

Ky është shteti që dënon me vdekje marrëdhëniet homoseksuale…

411
0

Brunei behët shteti i parë që ka votuar një ligj të ri që dënon me vdekje homoseksualët.

Sipas BBC shteti që ndodhet në Azi, afër Kinës do dënojë që tani me vdekje ata që kryejnë një vrasje, përdhunim apo marrëdhënie homoseksuale.

Për sa i përket lesbikeve, ligji thotë se femrat do dënohen me goditje 40 herë me kamxhik dhe 5 vite burg.

Organizata e të Drejtave të njeriut ka reaguar ashpër ndaj këtij ligji dhe i kërkon sulltanit të Brunei, Hassanal Bolkiah, të mos e pranojë. Sulltani gjithsesi ka thënë se shteti i tij islamik nuk e lejon marrëdhënien homoseksuale dhe tashmë kjo është zyrtarizuar për të mirën e poppulit.

Një ligj që me siguri do sjellë dhe reagime të tjera…