Kjo do t’i ndodhë trupit tuaj nëse hani banane çdo ditë

Kjo do t’i ndodhë trupit tuaj nëse hani banane çdo ditë

537
0

Padyshim bananet janë një nga frutat më të përhapur dhe më të pëlqyer nga të gjithë.

Banania përpos që është shumë e shijshme ka edhe shumë efekte pozitive për shëndetin tuaj. Disa nga këto efekte që ju do t’i vëreni menjëherë nëse filloni të konsumoni banane çdo ditë janë:

1.Ndihmon në ruajtjen e presionit normal të gjakut- Nëse keni probleme me hipertensionin apo tensionin e ulët, atëherë përdorimi i një banane në ditë do të jetë zgjidhja më e duhur për ta mbajtur rregulluar shtypjen e gjakut.

2.Ulë rrezikun e kancerit- Përbërësit e bananes janë po aq të shëndetshëm sa konsumimi i rregullt i saj do të ulë rrezikun nga disa lloje të kancerit.

3.Përmirëson shëndetin e zemrës- Krahas efekteve të tjera përdorimi i bananes ka efekte edhe në përmirësimin e disa problemeve të lidhura me zemër.

4.Do të përfitoni 30 gram sheqer- Nëse vendosni të hani një ose dy banane në ditë ju do të përfitoni së paku 30 gr sheqer natyral.

5.Keni një lëkurë të shëndetshme- Antioksidantët që ajo përmban bënë që efektet pozitive të saj të manifestohen edhe në lëkurën tuaj.