Ju tregoj Taulant Mukën apo anatomia e një “akademiku” mashtrues/ Nga Besjana...

Ju tregoj Taulant Mukën apo anatomia e një “akademiku” mashtrues/ Nga Besjana Lushaj

517
0

Taulant kam kohë që të ndjek e kam po aq kohë që dua të të them nja dy fjalë.

Dy fjalë për ty e dy fjalë për ata njerëz që po investojnë besim tek ti.

Para se të hyj e të shkruaj atë çka besoj duhet thënë pastër e qartë më në fund, dua të sqaroj që unë jam nga ata ish-studente te UMT-së që nuk kam aderuar në asnjë parti, e që nuk jam ofruar ndonjëherë të përdorem nga dekanë e profesorë për fushatë.

 

Tani të kthehemi tek kryesorja:

 

Ti Taulant u largove nga FM në 2012.

Përpara largimit u angazhove në protesta të studentëve të mjekësisë për largimin e ish-dekanit, i akuzuar gjërësisht për abuzim me detyrën.

Bashkë me miqtë e tu te Almedicus, u vutë në shërbim të Bajram Hysës, ish-kancelarit të fakultetit.

Ai sapo kishte hedhur kandidaturen për dekan të fakultetit te mjekësisë, dhe pati idenë brilante të mblidhte rreth vetes Taulantin me shokë për ti bërë fushatën.

Prapë për të sqaruar për ata që nuk e dinë, z. Bajram Hysa ka mbaruar për ekonomik; është njohur që herët si një nga sekserët me tē hershëm në fakultetin e mjekësisë.

Këto i dinte shumë mirë dhe Taulanti me të tjerë, të cilët gjithsesi vendosën të pozicionoheshin krah kandidaturës së individit më të pashkolluar nga të gjitha kandidaturat e tjera.

Zoti Hysa fitoj me votë dhe u zgjodh dekan i fakultetit te mjekësisë.

Sapo zuri atë pozicion nuk vonoj t’ua merrte provimet e mbartura Taulantit dhe te tjerëve.

Sipas miqve të kursit Taulanti kishte 6 provime të tilla vitin e fundit.

Shumë ish-shokë klase pretendojnë që Taulanti as nuk ishte në Shqipëri, në momentin që këto provime u bënë.

Në mes të studentëve si ekselent njiheshin persona të caktuar por të gjithë ngelën të shokuar, kur bursat për në Bolonja dhe më pas ato të Erasmus i morën Almedicus-at. Këta të fundit, njiheshin për aktivizëm e aderime në parti, por jo për rezultate ekselente në shkollë.

Asnjë nga ekselentët e vërtetë nuk ishte informuar për keto bursa, aplikimet u mbajten të fshehura dhe me to Bajrami gostiti ata që e kishin ndihmuar te bëhej dekan.

Teatri i ekselenteve të shtirur vazhdoj dhe mori jehonë kur në ceremoninë e 60 vjetorit të fakultetit, bursantët morën dhe çertifikatat e ekselencës, në një kohë, që ekselentët e vërtetë ishin ulur nga rreshtat fund salle, e po bënin plane si ti ikin këtij vendi e padrejtelësisë që ju bë.

Por, historia nuk mbaron këtu.

Ti ike Taulant dhe ua le të tjerëve të vuajnë pasojat e zgjedhjes së klanit të zotit Hysa në krye të universitetit.

Gjate kesaj periudhe në degën e mjekësise u fshehën kuota, të cilat u mbushën me nipa e mbesa prokurorësh e deputetësh me 5700 pikë.

Fakulteti degradoj në atë pikë që nuk ishte parë ndonjeherë.

U lobua për kthimin në universitet, gjë që dhe u arrit.

Zoti Hysa humbet mbështetjen politike të Berishës, shkarkohet për abuzim me fondet dhe universiteti më i ri në botë ishte i falimentuar.

Bile, nuk kishte fonde as për të printuar diplomat e studentëve.

 

Për asnjërën nga këto gjëra ti nuk e hape ndonjëherë gojën Taulant.

Por, Bajrami iku dhe në krye të universitetit erdhi dikush tjetër.

Atëherë Bajrami të aktivizoj ty sërish, e ti u shfaqe dhe njëherë nga hiçi duke shkruar artikuj se si duhej të ç’bëhej ( po e shkruaj ashtu siç e ke shkruar ti dhe pse saktë do ishte “zhbëhej”) universiteti.

Ti dole dhe dhe mendimin tënd, pastaj u zhduke prapë.

Para ca kohësh të shoh në Top Show duke denoncuar mungesën e kërkimit shkencor në universitete, me grafiqe dhe prova.

Duhet ta pranoj, çdo fjalë ishte e vërtetë. Ato ishin prova te pakundërshtueshme.

Pastaj hyj dhe shof grafiqet.

Nga universiteti i mjekësise prekeshin nga kritika dhe demaskimi vetëm anëtarë të klanit kundërshtar të z.Hysa.

Kjo njëanshmëri ishtë ashiqare dhe të bënte ty shumë pak të besueshëm si palë e tretë, asnjanëse.

Akoma dhe sot Taulant ti nuk ke thënë gjysëm fjale për vitet kur zoti Hysa ishte në krye të fakultetit, nuk ke demaskuar asnjë nga klani i tij, në një kohë, kur të gjithe janë me plagjiatura!

Bile, as sot kur ti je i lirë ta bësh këtë gjë, i pajisur me dijet dhe diplomat e universiteteve europiane, që ti aq shumë i reklamon.

Njohuritë tua profesionale dhe diplomat, as unë po askush tjetër nuk mund ti përbaltim, ato janë tuat, të fituara nga ti

Ajo çka shumë prej nesh vëmë në pikëpyetje është integriteti jot.

 

Ti Taulant nuk ishe ekselent dhe more bursë ekselence; nuk fole asnjëherë kundër njerëzve që e vodhën realisht UMT-në.

Sot, të shohim që dëshiron të vihesh në krye të një lëvizje që nuk të përket.

Një lëvizje që është më e pastër se ti dhe se çdo emër i perveçëm.

Me shumë miq,që ti njohim bëmat, diskutojmë e pyesim veten:

A mos duhet ta mbështesim?

Por, kur shohim se si ti e trajton kauzën si tënden, e veten si Mujo Ulqinakun, atëherë kujtohemi e kthjellohemi.

Nuk thonë kot që zakoni apo del me shpirtin.

 

Ne nuk e dime Taulant, se kush fshihet sot pas teje.

Në kohën kur ishe student dihej nga te gjithe; ishte z. Hysa e pas Hysës ishte ish-Ministri i Arsimit.

Por, sot nuk e dimë.

Dhe për ta mbyllur po sjell një shembull se si funksionon media në atë vend e se si individe katapultohen në jetën publike të vendit.

 

Kur u diplomuam, fakultetit ju deshën një vit e gjysëm te na nxirrte diplomat.

Në fillim menduam që ishte hapur nja dy-tre herë tender për karton e bojë, siç ndodh rëndomt në universitet shqiptare.

Por, gaboheshim pjesërisht, tenderat ishin hapur e diplomat ishin printuar-veçse ne figuronim me numër matrikullimi të gabuar-pra, nuk figuronim fare.

U nisem të dalim në media, se besuam që s’ka media që nuk do e paraqiste një turp të tillë.

Ishte skandal shumë i madh e s’do e humbisnin mundësinë për pak zhurmë e audiencë.

Por, s’na përfilli njeri.

Ndërsa në rastin tënd, dyert e mediave u hapën të gjitha njëherësh.

 

Uroj Taulant që mos ti presësh ata student ne besë, mos t’ua vrasësh shpresën.

Mos kërko të bëhesh kryehero me zor.

Vendi nuk ka nevojë për nje Edi, Erjon, Ilir, Sali, Lulzim tjetër.

Shqipëria ka nevojë për njerëz të ndershëm e të ditur!

 

Unë po i hedh të vërtetat e mia këtu, po marr përsipër dhe sharjet e etiketimet që mund të vijnë nga njerëz me kokë e pa mend e nga njerëz me mend e pa kokē.

Mbaj përgjegjësi morale për çdo gërmë dhe koha le ta vërtetojë.