Ja pse ecja në plazh është e mirë për shëndet

Ja pse ecja në plazh është e mirë për shëndet

481
0

Përveç se të merrni diell, të laheni, të relaksoheni dhe të luani, në plazh mund të bëhen edhe shumë aktivitete të tjera si për shembull të ecni këmbë zbathur në rërë, gurë apo në ujë. Jo vetëm që është diçka shumë e këndshme por dhe e shëndetshme. Në fakt ka disa të mira të të ashtuquajturës “beach walking”.

Të ecni pa këpucë në rërë lejon këmbët të lëvizin në mënyrë natyrale dhe të stimulojë qarkullimin e gjakut. Është mirë që këtë ecje ta bëni kur temperaturat nuk janë shumë të larta si për shembull herët në mëngjes apo në darkë vonë. Por cilat janë të mirat e tjera?

  1. Digjni shumë kalori dhe pa shpenzuar asgjë.
  2. Ecja në plazh ju ndihmon për të shkarkuar tensionin.
  3. Furnizoheni me vitaminë D.

4.Të ecni zbathur në plazh është mirë për të forcuar muskulaturën.

  1. Të ecni zbathur në breg të detit masazhoni tabanin e këmbës.
  2. Eksfolioni lëkurën.
  3. Luftoni fryrjen e këmbëve
  4. Mbusheni me energji pozitive
  5. Ju kthehet humori i mirë.