Ja nga se vuani kur ju del gjak nga mishrat e dhëmbëve...

Ja nga se vuani kur ju del gjak nga mishrat e dhëmbëve !!

748
0

bleeding-gums

Studimet e fundit paralajmërojnë meshkujt të cilët vuajnë gjakderdhja e mishrave se janë më të rrezikuar nga impotenca.  I botuar në revistat mjekësore seksuale, artikulli shpjegon se kur njerëzit vuajnë nga sëmundja dhe përdorin çamçakëz, bakteret nga goja mund të hyjnë në gjakun e tyre. Kështu, bakteret mund të ndikojnë në enët e gjakut dhe arterieve. Theksohet se ky efekt rrit rrezikun e mosfunksionimit të eksitimit.

Në të vërtetë, më shumë hulumtime dhe më shumë po tregon se disfunksioni erektil është një shenjë e hershme paralajmëruese e sëmundjeve të zemrës.

Kjo ndodh për shkak se trupi ka nevojë për një furnizim të mirë të gjakut për një mbledhje dhe enët e gjakut në atë rajon, janë më të vogla se ato në afërsi të zemrës.

Disa nga shenjat e sëmundjes së “çamçakëzit” janë gjakderdhja e mishrave të dhëmbëve, era e keqe e gojës, dhëmbë të lirshme.
Sugjerimet thonë se bakteret mund të shkaktojë një përgjigje të dëmshme sistemit imunitar, duke shkaktuar enët e gjakut që të bëhet i përflakur, ose të kontribuojnë në depozitat yndyrore në arterie.