Ja “magjia” e te konsumuarit dy veze ne dite

Ja “magjia” e te konsumuarit dy veze ne dite

706
0

 

Keni menduar ndonjëherë se çfarë mund t’i ndodhë trupit tuaj nëse konsumoni çdo ditë dy vezë? Nëse ka studime që thonë se dy vezë në ditë ju bëjnë dëm, ka edhe të tjerë që dalin në përfundimin se konsumi i dy vezëve sjell përfitime të shumta për shëndetin.

Disa prej tyre i gjeni më poshtë:

Shikimi juaj ruhet për shkak se vezët përmbajnë luteinë – Hulumtimet e reja tregojnë se vezët e pulës janë të pasura me luteinë. Kjo substancë është përgjegjëse për pamje të pastër dhe mprehtë.

Vitamina D ndihmon në absorbimin e kalciumit – Shkencëtarët kanë gjetur se vitamina D gjendet në vezë dhe vitamina D ju forcon dhëmbët dhe eshtrat.

Vezët përmbajnë vitamin B e cila mbron lëkurën, flokët dhe mushkëritë – Bitonia, vitamin B12 janë proteina të cilat ndihmojnë në forcimin e flokëve dhe lëkurës.

Filloni të humbni peshë – Shkencëtarët Amerikanë kanë ardhur në përfundim se nëse shtoni vezë në dietën tuaj, sidomos në mëngjes, ju humbni peshë dy herë më shumë.