Ja darka perfekte e Krishtlindjeve

Ja darka perfekte e Krishtlindjeve

466
0

Covid-19 na ndaloi mbledhjet familjare për këtë periudhë festash, por kjo nuk do të thotë që të gatuash për Krishtlindje nuk do të jetë një punë e lodhshme.

Për këtë arsye, më poshtë po ju sjellim disa ide recetash për Krishtlindje dhe Vit të Ri.

Merrni një gjel deti 10 kilogramësh dhe futeni në 10 litra ujë, 1 kilogram kripë dhe erëza të ndryshme aromatizuese si lëkura portokalli, shkopinj kanelle, piper kokërr, gjethe dafine dhe manaferra dëllinje. Lijeni në frigorifer për një natë.

Në këtë mënyrë, proteinat ndahen në pjesëza dhe thithen nga gjeli. Të nesërmen piqeni gjelin aq sa ta thani nga jashtë dhe ta keni mishtor nga brenda.

Një tjetër mënyrë është ta përzini shafranin me gjalp dhe ta lyeni gjelin me të. Jo vetëm që i jep pamjen e artë gjatë pjekjes, por edhe i jep shije fantastike.

Por nëse dëshironi të menaxhoni kohën, mund ta lini të piqet tërë natën në temperaturë 80-100 gradë. Do të jetë një e pjekur e ngadaltë me gradacion të ulët.

Shperndaje