”I dua fëmijët e mi, por im shoq është para të gjthëve”,...

”I dua fëmijët e mi, por im shoq është para të gjthëve”, pse prindërit po reagojnë aq shumë pas kësaj letre

428
0

 

Shpesh, kur një familje zgjerohet, marrëdhënia e çiftit mund të përjetojë momente krize: grindjet, mungesa e vëmendjes së ndërsjelltë, lodhja e përditshme, stresi dhe nervozizmi ndonjëherë mbizotërojnë, duke minuar kështu qetësinë dhe harmoninë mes partnerëve.

Historia e një gruaje

Më pak se një muaj pas martesës së saj, ajo e gjeti veten duke mbajtur një test pozitiv të shtatzënisë. Pa kaluar kohë të nevojshme me njëri-tjetrin, ata e gjetën veten prindër. As koha e nevojshme për t’u mësuar me rolin e burrit dhe gruas kishte kaluar, se protagonisti i tregimit dhe shoqëruesi i saj e gjetën veten si prindër dhe për të ndërtuar një familje.

Viti i parë i jetës së djalit tonë ishte edhe më i vështiri i martesës sonë dhe kjo ishte koha kur mësova një mësim të rëndësishëm: bashkëshorti im gjithmonë duhet të ketë përparësi ndaj fëmijëve. Gruaja specifikon se fjalët e saj nuk duhet të keqkuptohen, sigurisht: gruaja, si çdo nënë, i do fëmijët e saj dhe do të ishte e gatshme të bënte gjithçka për ta. E megjithatë, ajo e do burrin e saj më shumë.

Për disa njerëz, ideja që fëmijët mund të marrin vendin e dytë është absurde. Në një anketë të kryer nga YourTango, gjysma e ekspertëve të intervistuar sugjeruan se gratë duhet t’i japin prioritet burrit, në vend të fëmijëve. Siç mund të imagjinoni, komentet nuk ishin entuziaste. Së fundi, gruaja e justifikon ndjenjën e saj duke thënë se në pak vjet, kur ata rriten, fëmijët do të largohen nga shtëpia dhe nuk do të rrezikojë të vazhdojë të jetojë me një person që është bërë i huaj.