Historia e mashkullit që lindi një bebe

Historia e mashkullit që lindi një bebe

561
0

Një dokumentar ka ndjekur nga afër jetën e një transgjinori, përfshi këtu edhe periudhën e shtatzënisë. Projekti 2-vjeçar pritet që të publikohet këtë muaj.

 

 

Megjithëse Freddy McConnell, 32 vjeç, ka lindur biologjikisht femër, prandaj ka një mitër dhe është në gjendje të krijojë dhe të mbajë një fëmijë në bark. Ai u kthye në mashkull kur ishte rreth të 20-ve. Përvoja  e shtatzënisë në qytetin e vogël të Deal në Kent do të shfaqet në Festivalin e Filmit të Tribeca më 27 prill. Rimorkioi i filmit, i lëshuar nga “The Guardian”, tregon sekuenca nga shtatzënia e Freddy kur ai përballet me ‘përvojën e frikshme’ të humbjes së pjesës e identitetit të tij mashkull si pasojë e sjelljes në jetë të fëmijës.

 

Ai thotë: -“Ky është një film për mua që kam foshnjë, por ajo që po kaloj nuk është thjesht një shtatzëni normale, por është humbje e plotë e vetes.”  Gjatë shtatzënisë ai jetoi në Deal, Kent, qytetin e vogël ku ai ishte rritur, sepse komuniteti i ngushtë e bëri atë të ndihej më mirë se Londra. Dhe nëna e Freddy i tregon dokumentarit mendimin e saj të parë kur vajza i tha se donte të ishte një djalë. Kjo për atë përkthehej se nuk do të kishte nipër e mbesa nga Freddy.

 

Pavarësisht se iu tha që do të ishte jopjellor nga momenti kur filloi të marrë testosteronin në moshën 25 vjeç Freddy e donte një fëmijë. Ai tha:-“Unë gjithmonë kam dashur të kem fëmijë një ditë. Jo vetëm gratë mund të sjellin në jetë bebe. Unë do të kem fëmijën tim dhe do të jem një baba”.

 

Freddy filloi marrjen e testosteronit kur ishte 25 vjeç dhe bëri operacion për të hequr indin e gjirit një vit më vonë. Por mitrën nuk e hoqi sepse ai nuk kishte përjashtuar mundësinë e të pasurit një  fëmijë. Ai mori spermën e një dhuruesi dhe ndërpreu marrjen e testosteronit në një përpjekje për të mbetur shtatzënë. Menstruacionit iu kthyen, qimet e fytyrës iu pakësuan dhe zëri iu bë më i hollë, si një femër.

 

Ai i tha për The Guardian ‘sa herë që mendoj për këtë, pyes veten, “Çfarë po bëj unë?” Në dokumentar ai rënkon në kamera në mes të natës dhe thotë se ndihet si një alien.  Në kohën e lindjes Freddy pranoi se gjithçka që dëshironte të bënte ishte mbyllja e syve dhe ta hidhte pas shpine këtë përvojë.

 

Dhe nëna e tij tregon në dokumentar frikën që kishte për djalin e saj, duke thënë se do të diskriminohet. Me lot në sy ajo  tha:- ” Është e frikshme kur shikon që një njeri trans është shtatzënë. Unë shqetësohem për fëmijën tim. Dëshiroj që ai të jetë i lumtur”.  Nëna  e Freddy kujtonte përvojën e saj të shtatzënisë. Ajo tha:- “Më pëlqen të jem shtatzënë. Gjithkush duhet ta përjetojë atë periudhë. Sidomos meshkujt. ‘Freddy është 30 vjeç dhe dëshiron të fillojë një familje, por për atë kjo dëshirë e zakonshme vjen me sfida unike. Ai është një njeri transeksual homoseksual. Vendimi për të lindur fëmijën e tij kërkonte vite të kërkimit të shpirtit, por asgjë nuk mund ta përgatiste për realitetin e shtatëzanisë “.