Gruaja e parë homoseksuale zgjidhet kryetare bashkie në Chicago!

Gruaja e parë homoseksuale zgjidhet kryetare bashkie në Chicago!

337
0

Qyteti i Amerikës, Chicago, ka shkruar historinë duke zgjedhur për herë të parë si kryetare bashkie Lori Lightfoot e cila ka origjinë afro-amerikane. 56-vjeçarja shkruan NewYork Times, raporton newsbomb.al se është gjithashtu homoseksuale por nuk ka lidhje serioze me asnjë grua. 56-vjeçarja mori 74% të votave duke pasur mbështetje të madhe nga qytetarët dhe ka premtuar se do luftojë kundër rracismit, korrupsionit dhe terrorizmit. Chicago është qyteti i tretë më i madh në Amerikë me një popullsi prej 2.7 milion banorësh. Lori Lightfoot ka marrë përgëzime nga presidenti Donald Trump dhe do fillojë menjëherë të kryejë detyrimet e saj si kryetare bashkie.