Gjiganti teknologjik Google po kërkon të përhapet edhe në fushën e infrastrukturës.

Gjiganti teknologjik Google po kërkon të përhapet edhe në fushën e infrastrukturës.

466
0

 

Gjiganti teknologjik Google po kërkon të përhapet edhe në fushën e infrastrukturës.

 

Ai do të investojë në fushat energjetike dhe hidrike si edhe në infrastrukturat dixhitale dhe sociale.

Ndërmarrja e re do të quhet ”Partner Infrastructure Sidewalk” dhe do të drejtohet nga Jonathan Winer dhe Brian Barlow.

Shtrirja e Google në sektorin e infrastrukturës është pjesë e garës së investitorëve ndaj sektorit me besimin se ka një nevojë në rritje për modernizimin dhe zgjerimin e rrugëve, tubacioneve të gazit dhe qendrave të të dhënave në të gjithë botën.