Fyerjet e Ramës , reagon Federata Europiane e Gazetarëve: Kjo sjellje e...

Fyerjet e Ramës , reagon Federata Europiane e Gazetarëve: Kjo sjellje e përsëritur, duhet të ndalet

480
0

Federata Evropiane e Gazetarëve i bashkohet Shoqatës së Gazetarëve Profesionistë të Shqipërisë (APJA) si dhe Shoqatës së Medias Elektronike të Shqipërisë (AEMA) dhe Lidhjes së Gazetarëve Shqiptarë (LAJ) në shprehjen e indinjatës së thellë mbi fyerjet dhe sulmet e bëra nga Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama në mediat shqiptare më 25 tetor 2017. Pas seancës plenare – ku shumica në pushtet votoi kundër kërkesës për heqjen e imunitetit parlamentar për arrestimin e ish Ministrit të Brendshëm, Saimir Tahiri, i dyshuar për lidhje me veprimtarinë e një organizate trafikimi të drogës shqiptaro-italiane – Kryeministri i tha një gazetari gjatë transmetimit të drejtpërdrejtë për disa kanale televizive para Parlamentit: “Turp për të gjithë ju dhe ata që janë si ju, të cilët ende nuk e keni kuptuar se ç’është kjo dhe vazhdojnë t’i torturojnë njerëzit me këto pyetje të pakuptimta.” Pyetjet tuaja dalin nga injoranca, ju jeni aq injorantë, për të ardhur keq “. “Këto janë pyetje të mjerueshme”. “Ju transmetoni si tela bakri, që nuk kupton asgjë.” “Ju me vendosni në një pozitë idioteske me pyetjet tuaja”, “Ju jeni një amplifikator i papritur për thashetheme,” Si mund ta kuptoni kur nuk lexoni “,” Është e drejta juaj për të vepruar si budallenj”. EFJ kujton se çdo gazetar ka të drejtë të bëjë pyetje që politikanët mund të mos i pëlqejnë dhe kjo nuk është një arsye për të trembur dhe sulmuar ata për punën e tyre hetimore. Federata Evropiane e Gazetarëve thotë se “Kjo sjellje e përsëritur ndaj gazetarëve shqiptarë duhet të ndalet”.