FOTO/ Berat, një festë të madhe tradite përcjellë nga të rinjtë

FOTO/ Berat, një festë të madhe tradite përcjellë nga të rinjtë

583
0

Trashëgimia shpirtërore është kujtesë, identitet, kulturë. Ajo është sa tradicionale aq edhe bashkëkohore kur vjen si një festë të madhe tradite e shprehur në të gjitha format e saj nga nxënësit e shkollës 9 vjeçare “Sali Gjuka”, Urë Vajgurore.

Gojëdhënat e legjendat e Kalasë së Beratit dhe Urës së Goricës u interpretuan në formë dramatizimi. Rite dhe zakone të dasmës së rrethit përcollën vlerën shpirtërore të komunitetit.

Aktiviteti u ndoq nga prindër dhe gjyshër të cilët luajnë një rol tepër të rëndësishëm në përcjelljen e kësaj trashëgimie brezit të ri. Në përfundim nxënësit u vlerësuan dhe me certifikata.