Favore seksuale në këmbim të strehimit, reklamat në internet që po mashtrojnë...

Favore seksuale në këmbim të strehimit, reklamat në internet që po mashtrojnë mijëra gra

1305
0

Reklamat që ofrojnë strehim në Adelaide në këmbim të seksit tregojnë se ka qera të papërballueshme për të rinjtë.

 

Komenti vjen ndërsa debati vazhdon për projektligjin e dekriminalizimit të punës seksuale aktualisht përpara Parlamentit të Australisë së Jugut.

 

ABC ka parë disa reklama në internet që ofrojnë strehim në këmbim të një nate seksi ose favore të vazhdueshme seksuale.

 

Siç duket këto reklama publikohen nga burra, ose nga gra që ofrojnë fotografi ose shërbime në këmbim të parave ose akomodimit.

 

Drejtoresha ekzekutive e Shelter SA, Alice Clark tha që nuk ishte e befasuar kur dëgjoi për këët lloj biznesi.

 

“Unë do doja të isha shumë e befasuar dhe e tronditur kur t’i dëgjoja këto raste, por për shkak se kemi një çështje të tillë të përballueshmërisë së strehimit në Adelaide dhe Australinë e Jugut, njerëzit janë tepërpëruar. Kemi një papunësi të lartë dhe faturat e larta të shërbimeve, përveç kësaj, kështu që ata vërtet po kthehen në çdo gjë që mund të mbajë çati mbi kokën e tyre.” – tha Dr Clark.

 

Ajo tha se rregullimet e përshkruara në reklama ishin një grancë për gratë.

 

Legjislacioni për dekriminalizimin e prostitucionit kaloi në Këshillin Legjislativ të Parlamentit, Dhoma e Lartë, në Qershor, por ende nuk është votuar në Dhomën e Asamblesë, Dhoma e Ulët.

 

Drejtuesi i opozitës Peter Malinauskas zbuloi këtë mëngjes se ai do të votonte kundër ligjeve të propozuara.

 

 

code it albania

Menaxheri i përgjithshëm i rrjetit të industrisë së seksit Kat Morrison tha që projekt-ligji mund të lejojë ndihmë për njerëzit e përfshirë në “punë seksi për mbijetesë” sepse ata do të kishin më pak frikë të shkonin në polici ose tek një avokat nëse situata bëhej më e popullarizuar.

 

“Unë mendoj se është jashtëzakonisht demonizuese të shikosh industrinë e seksit, pavarësisht nëse është punë seksi për mbijetesë apo të punosh në një bordello”- tha zonja Morrison.

 

“Nëse nuk është konsensuale, atëherë thjesht nuk është punë seksi. Sidoqoftë kur të ndodhë, ne 100 përqind mbështesim individët që bëjnë ato zgjedhje për të hyrë në ato marrëveshje. Ne po flasim për miratimin e të rriturve për krijimin e një kontrate duke rënë dakord për parametrat për të siguruar akomodim në këmbim të shërbimeve seksuale.”-shtoi ajo.

 

Sipas Ligjit për përmbledhje të veprave penale 1953, akti i kërkimit të prostitucionit tërheq një gjobë maksimale prej 750 dollarë, por ata që zbulohet se jetojnë me të ardhurat nga prostitucioni, mund të gjobiten deri në 2.500 dollarë ose të burgosen për gjashtë muaj.

 

Klientët e punonjësve të seksit mund të gjobiten deri në 1250 dollarë ose të burgosen për tre muaj.

 

Dënimet janë përshkruar në Aktin e Përmbledhjes së Kundërvajtjeve 1953 – 1.7.2013 nën pjesën pesë, seksioni 25.

 

Burimi: thenewdaily