Fara e pjeprit doktori I veshkave dhe mbipeshes

Fara e pjeprit doktori I veshkave dhe mbipeshes

570
0

Veshkat janë një prej organeve më të rëndësishme në trupin e njeriut, ndaj është e rëndësishme që ti mbroni ato.

Dëmet kryesore i shkaktojnë radikalet e lira, ndaj farat e pjeprit i’u vijnë në ndihmë.

Mund ti hani të thata si çdo farë tjetër, por mund ti përdorni edhe në sallatë.

Në sajë të vitaminës E, farat e pjeprit i mbrojnë veshkat nga radikalet e lira, kjo edhe prej përqendrimit të madh të antioksidantëve.

Po ashtu farat e pjeprit janë të mira pasi ndihmojnë në largimin e parazitëve nga zorrët dhe lehtësojnë tretjen e ushqimit.

Mineralet që gjenden në këto fara, ndihmojnë edhe në uljen e tensionit të gjakut.

Përdorim shumë i mirë i farave të pjeprit duhet bërë edhe nga personat mbipeshë, të cilët i stimulojnë në humbjen e kilogramëve të tepërt.