Faik Fetahi merr postin e përgjegjësit për arsim në komunën Altbüron

Faik Fetahi merr postin e përgjegjësit për arsim në komunën Altbüron

430
0

Duke filluar nga viti 2022, Faik Fetahi nga Partia Liberale e Zvicrës (FDP) do të marrë postin e kreut të arsimit në këshillin e komunës (ekzekutivi komunal) Altbüron, Kantoini i Lucernit. Para kësaj, ai ishte anëtar i Komisionit të Arsimit për një vit e gjysmë. Pas zgjedhjeve të heshtura, Fetahi trashëgon në këtë post kolegen nga partia e njëjtë, Renate Rölli-Affentranger, e cila largohet nga këshilli bashkiak më 31 dhjetor. Ajo ishte zgjedhur në këshillin lokal në vitin 2000.

Faik Fetahi, me rrënjë nga Përlepnica e Gjilanit, është drejtor menaxhues i kompanisë për shtrim të dyshemeve Fetaxid AG në Altbüron, të themeluar nga babai i tij afaristi i njohur Fehmi Fetahi dhe nëna, Sara, të cilët janë edhe themelues dhe pronarë të resortit të njohur turistik “Vali Ranch”, në fshatin e lindjes të Fehmiut, shkruan albinfo.ch. Faiku është 34 vjeç dhe baba i dy fëmijëve të moshës pesë dhe shtatë e gjysmë.

Përderisa në asambletë komunale, ka tashmë një numër të konsiderueshëm politikanësh me rrënjë shqiptare, kjo nuk mund të thuhet për postet në ekzekutivin e komunave, shkruan albinfo.ch. Kështu, në gjithë Zvicrën, Faik Fetahi është ende vetëm i treti shqiptarozviceran i zgjedhur në një post të tillë. Para tij, pjesë e ekezekutivit në një komunën e tij, Baar të Kantonit të Zugut është prej disa vitesh, Zari Xhaferi (SP) dhe nga viti i kaluar, edhe Afërdita Bogiqi, në Komunën Monthey të Kantonit të Valisit.