Dieta që iu ndihmon me luftimin e kancerit, diabetit dhe humbjen e...

Dieta që iu ndihmon me luftimin e kancerit, diabetit dhe humbjen e peshës

527
0

Një dietë ketogjenike përqëndrohet në konsumimin e yndyrave të shëndetshme, proteinave dhe karbohidrateve të ulëta. Zakonisht, një dietë e tillë është 75% yndyrë, 20% proteina dhe 5% karbohidrate. Por këto shifra mund të ndryshojnë, bazuar në rekomandimet e mjekut ose dietologut, transmeton lajmi.net.

 

Qëllimi i një diete të tillë është të minimizohet sheqeri dhe karbohidratet, në mënyrë që trupi juaj të jetë në një gjendje metabolike të quajtur ketozë. Në këtë gjendje, trupi djeg yndyrën për energji në vend të shndërrimit të ushqimit të futur në glukozë.

 

Premisa e qelizave kanceroze është që të marrin glukozë, me qëllim që të lulëzojnë. Meqenëse karbohidratet kthehen në glukozë në trupin tuaj, rrjedh se ulja e niveleve të glukozës në gjakun tuaj nëpërmjet kësaj diete, arrin edhe ta parandalojë zhvillimin e kancerit.

 

Gjithashtu, si rezultat i mos-kthimit të ushqimit në glukozë, trupi përfiton nga situatë në aspektin pamor, i cili arrin të reduktojë marrjen e kalorive.

 

Ushqimet që përfshihen në këtë dietë janë: mish viçi, i ushqyer me barishte, produkte qumështi, të plotësuara me barishte, qumësht i fermentuar, si dhe peshku i egër dhe ushqimet e detit në përgjithësi.