Dhjetë ushqimet që balancojnë sheqerin në gjak dhe parandalojnë diabetin

Dhjetë ushqimet që balancojnë sheqerin në gjak dhe parandalojnë diabetin

787
0

Epidemia e tanishme e diabetit e bën atë më të rëndësishme për njerëzit që të kontrollojnë atë çfarë hanë.

 

Megjithatë, në paragrafët e mëposhtëm një listë e disa prej ushqimeve më të fuqishme anti-diabetike që mund t’iu mbajnë larg kësaj gjendjeje shëndetësore, transmeton lajmi.net.

 

Sipas ADA, diabeti është shkaku i shtatë i vdekjes në të gjithë vendin, duke vrarë sa më shumë 69,000 njerëz në vit.

 

Një studim i fundit i botuar në revistën PLOS ONE tregoi se diabeti ishte përgjegjës për deri në 12 përqind të vdekjeve në SHBA. Kjo normë ishte tre herë më e lartë se vlerësimet e mëparshme, thanë hulumtuesit.

 

Sido që të jetë, ndiqni listën e plotë të ushqimeve:

 

– Orizi kafe

 

– Mollat

 

– Manaferrat

 

– Jogurti

 

– Shpargu

 

– Arrat

 

– Kafeja

 

– Domatet. /