Dhëndurët e “turpshëm”, nuset namusqare, dhe prapambetja, si festoheshin dasmat në 1991

Dhëndurët e “turpshëm”, nuset namusqare, dhe prapambetja, si festoheshin dasmat në 1991

391
0

Rëzimi i regjimit diktatorial të Enver Hoxhës, e la vendin në errësirë totale ku një pjesë e madhe e popullsisë iu drejtua emigrimit.

 

Ndërkohë, ajo që binte në sy ishin mungesat e thella nisur nga ushqimi, strehimi, veshjet etj.

 

Mirëpo, nuk mund të themi se mungonte dashuria pasi njerëzit vijonin të martoheshin, shumoheshin e të argëtoheshin në dasma e gëzime.

 

Videoja e mëposhtme tregon një prej festave të organizuara fiks pas rënies së komunizmit.(TemA)