Dëmet që shkakton migrena në trup – Përveç dhimbjes së kokës

Dëmet që shkakton migrena në trup – Përveç dhimbjes së kokës

349
0

Sëmundjen e migrenës edhe nëse nuk e vuani apo përjetoni vetë, me siguri e keni dëgjuar të përmendet shpesh. Është shumë e famshme për efektet dhe krizat e vazhdueshme që shkakton dhe njihet si një nga dhimbjet më të forta të kokës. Mund të shkaktojë ditë të tëra pa gjumë dhe një sërë simptomash të tjera të cilat vijnë prej dhimbjes së vazhdueshme.

Kur kjo dhimbje mbaron, duket sikur edhe efekti i saj ka mbaruar gjithashtu, por jo gjithnjë është kështu.

Sipas ekspertëve kjo sëmundje i shkakton trupit një sërë dëmesh të tjera të cilat nuk kanë lidhje me dhimbjen e kokës.

Në këtë artikull nga AgroWeb.org ju shpjegojmë pikërisht këto efekte të mëdha që kjo sëmundje ka mbi të gjithë organizmin.

Ndiqini më poshtë të listuara të gjitha këto efekte negative.

 

Probleme me këmbët

Sipas të dhënave 1 në 6 persona që vuajnë nga migrena kanë probleme edhe me këmbët.

 

Bëhet fjalë për një problem neurologjik i cili e shtyn këtë pjesë të trupit të lëvizë në mënyrë të pavullnetshme.

 

Gjithashtu mund të ndjeni pickime apo mpirje të zonës së këmbëve.

 

Probleme me zemrën

Personat që vuajnë nga migrena kanë 50% më shumë mundësi të preken nga sëmundjet kardiovaskulare.

 

Këtu përfshihen atakët në zëmër, ishemia apo sëmundje të tjera të zemrës.

 

Megjithëse mjekët nuk janë ende të qartë se si migrena e ndikon kaq negativisht zemrën, të dhënat tregojnë se gratë janë më të rrezikuarat.

 

Probleme me gjumin

Pagjumësia është një nga problemet më të mëdha dhe të shpeshta që migrena shkakton.

 

Dhimbjet e mëdha dhe të vazhdueshme në kokë e bëjnë të pamundur mbylljen e syve dhe pushimin e qetë.

 

Migrena me pagjumësinë janë ngushtë të lidhura pasi mund të provokojnë dhe shkaktojnë njëra tjetrën.

 

Këtë e pohojnë edhe 66% e të pyeturve në një studim të publikuar në vitin 2016.

 

Probleme me muskujt

Dobësimi i muskujve është gjithashtu një problem primar tek personat e prekur nga migrena.

 

Mund të prekë trupin nga koka deri tek këmbët, duke shkaktuar kontraksime, djegie apo dhimbje të muskujve.

 

Për rrjedhojë do të keni edhe më shumë vështirësi në lëvizje.

 

Shëndeti mendor

Duke qenë se migrena bën që të përjetoni dhimbje të vazhdueshme, ndikon shumë edhe shëndetin mendor.

 

Këtu përfshihen ndjenja ankthi apo depresioni të cilat kthehen në arsye për të pasur dhimbje të shtuara.

 

Sipas një studimi të cilit i referohet AgroWeb.org, personat që vuajnë nga migrena janë shumicën e kohës në ankth se kur dhimbjet e sëmundjes do të shfaqen përsëri.

 

Dëmton jetën shoqërore

Të kesh një jetë sociale të shëndetshme do të thotë edhe të jesh prezent e më energjinë e duhur.

 

Të dhënat tregojnë se në 4000 persona, rreth 2/3 e tyre shprehen se nuk janë më të njëjtët që pas zhvillimit të sëmundjes.

 

Kjo për shumë arsye, por së pari prej pamundësisë për të kryer aktivitete gjatë kohës që sëmundja godet.

 

Gjithashtu dhe për shkak të ndjenjave të shtuara të nervozitetit, ankthit apo depresionit./agroweb